Az Ingatlanos Kicsiny Almanachja

Hogyan dobjuk fel a 8.kerületi körfolyosós kéglinket, a vietnámiaktól vásárolt, aranyozott, plasztik, szolingeni késkészlet mellé kapott, grátisz, valdiznis napernyőkkel….a gúgülmepsz mindent lát, amúgy erre bizton gondoltak az őslakosok is. Ezért illegális tevékenységüket elfedve ezt ötölték ki, ami nem hajólakk  indokolatlan mennyiségű inhalálásában merül ki, hanem öklömnyi kokain rögöket állítanak elő meztelen mesztic lányok, akkora mellekkel mint egy háromnegyedes keresztbevágott szatén dunyha…

Hogyan dobjuk fel a 8.kerületi körfolyosós kéglinket, a vietnámiaktól vásárolt, aranyozott, plasztik, szolingeni késkészlet mellé kapott, grátisz, valdiznis napernyőkkel….a gúgülmepsz mindent lát, amúgy erre bizton gondoltak az őslakosok is. Ezért illegális tevékenységüket elfedve ezt ötölték ki, ami nem hajólakk  indokolatlan mennyiségű inhalálásában merül ki, hanem öklömnyi kokain rögöket állítanak elő meztelen mesztic lányok, akkora mellekkel mint egy háromnegyedes keresztbevágott szatén dunyha…

01 12/10

Facebookon is fent vagyunk

Rövid, tömör. Nem puffogtat fölöslegesen elcsépelt lözungokat, lényegre tér, s megszólít, úgy mint az  utca átlag emberét. Nem fogközből sercint, hanem vállat átkarolva suttog:

"Ingatlanok szarér’-húgyér"

http://www.facebook.com/pages/Ingatlanok-szarer-hugyer/176996062326572?v=wall

02 12/10

vevők alfajai: A naív

A naív vevő az egyik tipikus alfaja az ingatlant vásárolók között. Olcsón akar valamit, amiről általában fingja nincs hol van és még arra sincs pénze…

A mai eset:

Amit árulok, az 4 millió alatt van, ami annyit tesz, hogy minden félőrült, aki egy boltba befelé menet meggondolja magát és a turbórágó, valamint a fél áron adott megtaposott kiskegyed helyett mégis csak egy garzont akar venni, az felhív.

kégli:8.ker, 27nm, 1 szoba garzon, gettó közepén, szomszédban díler, egy szinttel feljebb prosti és mindenki ordítva beszél..erős olaszos temperamentummal…amolyan hegyi-olaszok laknak a környéken

érdeklődő: 23éves, fingja nincs az életről, apa adott 2 milkát, a budapesti beverlihilszre vágyik ennyiből..

telefonbeszélgetés:

-jó napot Dániel.. megvan még?

-Kezét csókolom: meg, de mi?

-a garzon

-igen természetesen, mit szeretne bővebben tudni róla?

-van-e roma és csöves a környéken?

-nem hölgyem, a környék legalját elszegényedett dzsentrik és tönkrement olaj-vállalkozók alkotják..

-és a környék milyen?

-a környék kiváló! bár néha a bejáratnál posztoló londínerek szemtelenek, de ezt borravalóval lehet orvosolni…

-boltok?

-szinte 100 méteren belül mindent meg lehet venni, a kendertől a kalasnyikovig…sőt néha csak egy-két emeletet kell feljebb menni.

-közlekdés?

-2 közeli kórháznak a rohammentői biztosítják a szakszerű megérkezést a város számos pontjára.

-alkoholisták?

-ön a “Nyírő Gyula” féle balett intézet szerződtetett tagjaira gondol?

itt egy “blipp” hang figyelmeztett, hogy megszakadt a beszélgetés….

10 12/10

Hideghívás ep01

Amikor semmi adat nélkül hirdetnek és óvják, hogy ingatlanos hozzá ne férjen, pedig eladhatatlan :D

én:….és ez a 47nm-es lakás 15 millióért,  2 szobás, vagy 1 szoba hallos = :,(

tulaj: nem foglalkozunk holmi ingatlanosokkal és igen 1 szoba hallos(ez igen lankasztó)

én: értem…….én meg nem foglalkozom magánszemélyekkel 

durr 

17 01/11

bemutatás lebeszélése

bemutatás lebeszélés:

én:-akkor pénteken 5kor ott leszünk

ügyfél:-hányan?

-Én és a vevőjelölt…

-de ne jöjjenek többen, mert félek, hogy leszúrnak

( mondom magamban még egy elmebeteg)

erre én: - akkor a parabellumot tessék csőre tölteni kezitcsókolom!!

és letettem :D :D :D

27 04/11

egyszeri érdeklődő

faszi felhív:…megakarom nézni azt a lakást…maga ingatlanos…na ne rabaoljuk az időnket..hívjon fel ha délelőtt meg nézhetem..ha meg nem, akkor nézünk másikat..durr letette(se név..se jó napot, se viszontlátás)…sms tőlem vissza: “Asszem nem érünk rá. Csumesz!”

21 06/11

Ügyvédek, avagy az ingatlanozás vegetája

 Ügyvédek, avagy az ingatlanozás vegetája

A szerződések általában könnyen és vérmentesen szoktak lezajlani. A tulaj már rég tudja mennyit fog kapni, a vevő pedig tudja hogy mennyit fog adni…és ha jó ingatlanos vagy, akkor lehetőleg mind a ketten elégedetlenek azzal amijük lesz. Ami fontos, az ügyvéd…nos általában válóperes seggfejeket sikerül ingatlan eladáshoz keríteni a vevőnek(“mer’ a Janiéknál is milyen szépen vezette a bontópert”) ami tökéletesen elég ahhoz, hogy elkúrjon mindent..ahogy a humorista mondja: Nincs az a jó étel, amit egy csipetnyi szarral el ne lehetne baszni…..és általában a szerződésnél, az ügyvégd az, ami azt a csipetnyi szart képviseli.

Storrrri ( ejtsd: Storri ) avagy, még a szart is vissza lapátoltuk a tehénbe.

Forró nyári nap volt. Izzott a Móricz zsigmond körtéri aszfalt. Akkor még azt hittem, hogy ez is csak egy átlagos szerződés lesz, amikor megérkezett a két vevő az általuk preferált ügyvéddel.

A két srác, vállalkozókhoz méltó sportzakóban, s enyhén túl fuxozott rezignált állapotban stagnáltak, természetesen egyen makkosban és szőkére festett csikótaréjjal, ebből még nem sejthettem volna semmit…na de amikor kedves ügyvéd pajtás betoppant……..egy olyan 60-as éveiben járó vígmatróznak nézettt ki, matrózi mivoltát csak a teszkós hajós ital szeretetében nyílvánította ki…seggig gombolt érettségiző ingben, szőrös gömb-gyomorral, kilós tokával, és egy olyan arcberendezéssel, amiről lerítt, hogy nem most kezdte a Budapesti köpködők és talponállók feltérképezésének komoly munkáját.

Ekkor léptek be az irodába az eladók, a maguk kis pátriájával…a 6 tulajdonos(mindegyik 20 és 30 év közötti nő, sűrű vizelési és anyázási ingerrel) és a gyermekeik(akik vagy ordítottak vagy simán bekakáltak, vagy ordítva kakáltak), így a kis csipetcsapat vevőkkel,vígmatrózzal,szülőkkel és fostosokkal alig tett ki együtt olyan 10-15 főt. A tárgyaló, ahol szerződtünk pedig olyan 12négyzetméter volt….tehát kb olyan 1ügyfél/ négyzetméter volt a népsűrűség…persze a nagy melegre való tekintettel, a légkondi mint ahogy szokott, nem működött, hiszen 42 fok fölött majdnem mindegyik beszarik…ez megbízható gépezet révén, nem akart kilógni a sorból , 19-re lapot kért és vesztett….

Tehát már ültünk a nagy kerek asztal körül, amikor kiderült hogy nincs szerződés…sebaj van laptop amin összeheggesztünk egyet…..de az ügyvéd nem tud gépelni, mert utoljára ‘75-ben egy remingtonon pötyögött és akkor is csak a lapbefűzésig jutott. Ok! Akkor gépelek én, a faszi meg tollbamond, de a faszi csak ült és bőszen izzadt…Ha az ügyvédkedéshez nem is nagyon értett,de be kell vallanom, hogy izzadni azt tudott….gondolkodás nélkül izzadt…úgy hogy az értelem apró szikrája egy pillanatig nem világította meg elméjét…..azt hiszem egy mélykómás állapotba került a szobában dúló dzsungeli viszonyok között, ahol nem csak a meleg és a páratartalom ,de lassan a szagok is reprodukálták az egyenlítői őserdők milliőjét.

mindeközben……..

A két srác rájött hogy nem nagyon fog kegyeltjük dolgozni, úgyhogy lerohantak és hoztak a tagnak egy fél dekást……a “csavart-kiflitől” egy fokkal jobban izzadt, bár pórusai így is a maximumot hozták ki magukból, úgyhogy a faszi elkezdett a változatosság kedvéért vörösödni, ami meglepő mutatvány volt, mert a feje gyárilag is vörös volt….és lőn világosság!! Az első mondat a szerződésben megszületett….már tudtuk, hogy mit és kik akarnak eladni….lehet hogy a szövegezés itt-ott hibádzott, de legalább elindultunk a Lenini-úton. Amikor befejeztük a teljes szövegezést, valahol 3 sörnél és 4 felesnél jártunk, ami nem is rossz ahhoz képest, hogy röpke 3óra alatt prezentált egy jogilag abszolúte szar szerződést. De leszerződtünk!

végül…..

Mindegyik nő egyenként elküldött minket és a vevőket az anyánkba, majd a vevők is elküldtek mindenkit az anyjába, majd kikísért a kollégám az irodából ,mert látta hogy én is mindjárt elküldök mindenkit az anyjába…

27 06/11

pancsi + pincsi

Tegnap egy óbudai pancsit(panel) vettem fel, tulaj hölgy:

15 centis sarok….10 centis pincsi, brill ékköves nyakörv, a kutya farára, meg fekák autóira jellemző megPIMPelt, szintén brillekkel bőkezűen megszórt dísztárcsás kerekek voltak ráerősítve(állítólag rossz a gerince)…..kivetett hatalmas “csecs” osztályú pumpált dudákkal…folyamatosan külön forgatható szemekkel..kb mint egy bepapírozott kaméleon

kiragadott szövegrészlet:

tolom a marketing szöveget: ilyen és ilyen szolgáltatást nyújtunk..olcsó és megbízható mindig tökéletes munkát végző ügyvédet is tudunk ajánlani stb. stb…

én: -és egyébként hogy hívják Önt?

tulaj:-Brázovics Ágnes*

é:-érdekes az ügyvédünknek is ez a vezeték neve, csak a keresztneve….

t:-Ákos..

é.:-Igen..ismeri?

t.:-igen, az unokatestvérem…..és Az egy Geci….

majd később kifejtette, hogy a kutya(Szuszóka???) akupunktúrás kezelése 7kilóba került…most perelik a kínai fószert, mert a szavaival élve: annyit ért mint még egy segglyuk a könyökömön :D :D…de Ákos nem vállalta el :D  

*természetesen nem Brázovics és nem Óbuda, de panel volt annyi szent….ügyfelet nem adunk ki…..magamat meg pláne :D

27 06/11

2 munkatársam beszélgetett az irodában

29 06/11

Bandesz kinyilatkoztat

nem akarom most jellemezni mélyebben kollégámat, de egy posztot fogok rá áldozni, mert ő az értékesítőkön belül is az ingatlan-stricik osztályába tartozik….

Szitu: egy emu combokkal felvértezett, csata-lotyó osztályú, búvár gatyás csaj porzott el a Kamaz pótkerkék méretű lábain, az utcafronti iroda előtt…a párbeszéd a következő:

Én: Azt a csajt nézd…Uhramm attyám…Bandesz te ezt megdugnád?

Bandesz: há’ pörsze

É: miért, ez neked tetszik?

B: na álljunk meg!!!…nem ez volt a kérdés..

30 06/11